Paddenstoelen-ommetje Eext

037

Het was wel koud zo tegen het vriespunt, maar bijna windstil dus warm aangekleed best goed te doen. En als je dan toch weer eens een paar dagen in Eext verblijft hoort daar toch minstens een Eexter-ommetje bij. Hoewel de lucht weinig inspirerend grijs en grauw boven ons hangt, tekenen er zich op het Drentse land toch nog wat kleurige patronen af.

De kudde kleine pony’s lijkt bijna in winterslaap. Schijnbaar ongeïnteresseerd staan ze ons lodderig aan te staren. voor zover ze nog iets kunnen zien dan door die lange Beatle-manen, wat ik toch ernstig waag te betwijfelen. Maar koud zullen ze het in ieder geval niet hebben in hun dikke dichte wintervacht.

Het is verbazend hoeveel verschillende soorten paddenstoelen er ondanks de kou van vandaag nog steeds in grote delen van het Evertsbos oftewel Landgoed Terborgh blijken te staan. En dat op de laatste dag van november! Leuk om dan de Blauwe Kaaszwam ook eens te zien, want hoewel vrij algemeen op Nederlandse bodem volgens de berichten, had ik hem hier zelf nog nooit in het vizier gekregen. Al geef ik toe dat het ook heel goed aan mijn verstrooide onachtzaamheid te wijten kan zijn.

koraalzwam_054_s

Om ook een Koraalzwam te spotten vind ik dan wel weer heel bijzonder. Geen idee of deze soort zeldzaam is, maar hij lijkt me toch niet al teveel voor komend. Helemaal scherp is de foto niet, maar dat was vast van de opwinding om deze verrassende vondst. Als je er eentje vindt staan er meestal meer heb ik begrepen, maar dit is toch echt het enige kluitje Koraalzwam dat we tegen kwamen in het gehele bos. Bijzonder fraai en erg opvallend kleurend nietwaar?!

evertsbos-landgoed_terborgh-077_s

Dan zijn we weer aan het einde van de wandeling gekomen. Terugkijkend over onze schouder kieken we snel nog even het Evertsbos getooid in de allerlaatste herfstkleuren. Wie weet ligt er de volgende keer wel een meter sneeuw.

rhodesian_ridgeback_bas-017_s

En na zo’n ommetje Eext hoef je ons hondse wandelmaatje Bas voor de rest van de avond echt niet meer te storen. Die ligt genoegzaam onder z’n warme dekentje al snurkend het halve Evertsbos om te zagen…

10 thoughts on “Paddenstoelen-ommetje Eext

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s