Het beest gaat los

het-beest-gaat-los-127

We hebben het hier over de Animaris Rhinoceros Transport, een immens kunstwerk van polyester en staal dat bijna drie ton weegt en toch slechts door de wind of één persoon kan worden voortbewogen. Zijn schepper is de internationaal beroemde Nederlandse kunstenaar Theo Jansen, bekend van zijn zelfredzame bewegende strandbeesten waarvan op Youtube filmpjes zijn te bekijken.

De Animaris Rhinoceros Transport stond lange tijd op een andere plek in de wijk Geuzenveld-Slotermeer, waar hij echter niet tot zijn recht kwam. Inmiddels gerestaureerd is het monster vandaag als een verloren zoon door het Business Park Amsterdam Nieuw-West onder grote publieke belangstelling  binnen gehaald en wordt het in de entreezone in een speciale kooi geplaatst. Het is de bedoeling dat ‘het beest’ net als vandaag zo nu en dan even los gaat. Maar eerst is het heuglijk feit van thuiskomst uiteraard aanleiding tot een leuk feestje. Daarvan later meer.

het-beest-gaat-los-165

Het beest gaat los

21 thoughts on “Het beest gaat los

  1. Ik had dat filmpje al eens gezien en was toen erg onder de indruk. Knap dat iemand dit kan maken. Om zo’n ‘beest’ op het strand te zien lopen heeft wel iets. Mooie foto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s