Stoere knuffels

Het is niet alles Satudarah of Bandido wat er in een strak leren kont op brullende PK’s voorbij komt. Een grote groep ‘EggRunners’ poetst jaarlijks een week voor Pasen hun stalen ros tot hoogglans op en behangt zichzelf of zijn motor met vrolijke paasattributen. Noodzakelijk is dat overigens niet, want sommigen blijven liever gewoon zichzelf. Maar knuffelbaar waren de motorrijders afgelopen zaterdag allemaal wel. Groepsgewijs gingen er ruim zeshonderd motoren vanaf de verschillende startplaatsen in Nederland naar diverse ziekenhuizen en zorginstellingen, om de kinderen en (gehandicapte) bewoners aldaar een Paasgroet en knuffels te brengen. Dat gaf veel, heel veel glunderende gezichten. En voor een klein rondje ter plekke achterop de ronkende jongensdroom ging menigeen finaal uit z’n dak.

Met enige weemoed en een traan in de ooghoek keek ik het spektakel in startplaats Roden aan. Het is de laatste EggRun voor mij, na negen jaar secretariaat en websitebeheer is het nu mooi en welletjes geweest. Ik zal het gaan missen, dat staat al vast. Maar ik weet, waar een deur dicht gaat, gaat er een andere weer open. Dus; Zwaaizwaai EggRunners en het ga jullie goed. Ik heb negen jaar lang van jullie genoten!

Zoek de kleine dingen die aan het leven vreugde en voldoening geven. (Confucius, Chinees filosoof)

website van de EggRun

Advertenties

5 thoughts on “Stoere knuffels

  1. Mooie serie van dit hartverwarmende initiatief.
    Ik kan me voorstellen dat je deze club en het dankbare werk dat er wordt gedaan eerst nog wel even zult missen. Maar zoals je zelf al schreef, het afscheid brengt na verloop van tijd weer tijd en ruimte voor nieuwe zaken.

  2. Het moet even afscheid nemen geweest zijn voor jou. Na zoveel jaren is het toch niet zomaar de deur dicht trekken. Hou er mooie herinneringen aan! Het woord van Confucius is waar, sommige mensen vinden dat ze dat voor een ander moeten kapot maken. Geniet en iets anders komt je tegemoet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s