Doggyfun

dierenopvang-amsterdam-012

Als hond heb je tegenwoordig een luizenleven. Complete haute couture kan je worden aangemeten nadat je de trimmer en manicure hebt bezocht, je bak slobber is aangevuld met hoogwaardige supplementen en goedgekeurde additieven, en je slaapt nog net niet tegen de centrale verwarming aan op een pocketvering hondenmatras. Niets is goed genoeg voor onze troetel. En zijn we ‘m even zat of hebben we het even te druk, dan gaat hij net als onze kids gewoon naar de dagopvang toe. Aan de Ookmeerweg in Amsterdam Osdorp is er eentje gevestigd, in een origineel stukje architectuur. Vanaf 10 euro per dag is ons Fikkie er onder de pannen. Heb je even geen zin je lieveling te brengen, dan kan hij er nog luxueus met de dierentaxi naar toe. En uiteraard wordt hij dan na de klok van vijf uur weer netjes retour gebracht.

Saillant detail: Ik heb tot nog toe nog nooit van een dierenasiel en opvangcentrum gehoord waar het aanbod van vrijwilligers voor het schoonmaken van de verblijven en het uitlaten van de levende knuffels groter is dan de vraag. Maar in tegenstelling tot de minder populaire, is dat hier in dit asiel dus wèl het geval. Er is zelfs door het management voorlopig een aanmeldingsstop ingesteld. Verbazend. Kennelijk is dit in hypermoderne camouflagekleuren gestoken gebouw niet alleen voor dieren, maar ook voor de charitatieve mens ‘the place to be’.

dierenopvang-amsterdam-006

10 thoughts on “Doggyfun

  1. Tegenwoordig bouwen ze best leuk. Het fleurt de stad een beetje op. Ik denk dat veel mensen willen vertroetelen in deze harde tijd. Vandaar die vele aanmeldingen, maar het oog wil ook wat

  2. Dat gebouw knapt er lekker uit, en het is ook niet bepaald klein, daar kan ons plaatselijke asiel niet tegenop. Als het van binnen net zo mooi is als van buiten, dan kan ik me er wel wat bij voorstellen dat vrijwilligers daar graag willen werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s