Kleur in het tunneltje

Schattige tafereeltjes van de kinderboeken illustrator Philip Hopman als muurschildering op het fiets- en voetgangerstunneltje tussen de Jan van Galenstaat en Pieter van der Doesstraat in Amsterdam. Vijf dagen vergde het schildersproject uit een initiatief van wijkbewoners, waarbij scholieren van scholen uit de wijk de kunstenaar mochten helpen met het dierrijke ontwerp in te kleuren. Maar ook burgervader Eberhard van der Laan liet zich daarbij van zijn beste kant zien. Het project werd destijds afgesloten met een officiële onthulling en een buurtfeest tot in de kleine uurtjes. En met dit leuke resultaat is het nu, bijna drie jaar later, nog steeds aangenaam fietsen en wandelen door het tunneltje.

Website van Philip Hopman

Advertenties

24 thoughts on “Kleur in het tunneltje

  1. Inderdaad opmerkelijk dat het nog ongeschonden is. Ik dacht dat het “vers” was, maar ’t is er dus al drie jaar! Een jaar of twintig (!) geleden alweer, hebben we met een groepje een saaie muur op het schoolplein beschilderd met “de trein van Noach”, ook daar werd niet op gekladderd, bedenk ik nu.

    • Opvallend vind ik wel dat er na bijna drie jaar nergens nog overheen gekladderd is, wat je bij veel andere muurschilderingen soms na een week wel al ziet. Mag ik daar de voorzichtige conclusie uit trekken dat buurtkinderen die bij een dergelijk project betrokken zijn geweest het wel uit hun hoofd laten er met spuitbussen hun initialen overheen te kliederen? De schildering misschien zelfs ‘bewaken’?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s