Het Kienveen en Schotse Hooglanders

Het Kienveen, een klein natuurgebied bij Eext. Mijn hondse wandelmaatje en ik lopen daar graag op ons avondommetje.  Het is een prachtig stukje ongerept Drentse natuur en gek genoeg kom ik er zelden iemand tegen. Het ligt kennelijk voor de dorpsbewoners te ver weg op hun doorsnee hondenuitlaatroute, en voor seizoenstoeristen valt het buiten de bewegwijzerde paden. Het is een stukje vergeten gebied, en daar ben ik niet ongelukkig mee. De kudde Schotse Hooglanders die daar huist kent ons onderhand wel een beetje en is altijd buitengewoon geïnteresseerd in Bas. Dat is mooi, want terwijl hij dan braaf ‘af’ gaat liggen, geeft het mij genoeg tijd wat foto’s van de goedmoedige, zich gestaag uitbreidende familie te maken. Het ooglonkende exemplaar van gisteren was daar alvast een voorproefje van.

Advertenties

15 thoughts on “Het Kienveen en Schotse Hooglanders

  1. Wat een kanjers. Soms zijn er van die plekken waarvan je hoopt dat niemand ze ooit ontdekt, hé? Hier in “tusseninland”, hebben we er zo ook een paar. Hoewel, het vaker een vloek is vind ik het bij wijlen toch een zegen dat ons gemeentebestuur maar weinig benul heeft van de troeven die ze zouden kunnen uitspelen op vlak van toerisme.
    Maak er nog een fijne dag van, Mokums meisje.
    Dauw

    • Het is dan weer een gelukje dat er hier al veel plekken zijn in de omgeving die volop worden benut ten behoeve van het toerisme, Dauw. Wat dat betreft zijn we rijkelijk voorzien. Heerlijk dat ik dan de andere kant op kan wandelen, de rust in…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s