En de boer hij ploegde voort, OTMV Drents kampioenschap tractorploegen

In Eext en omstreken vallen ook de tractoren kennelijk onder het begrip ‘historische en klassieke motoren’, en zijn motor en tractor op een evenement onlosmakelijk met elkaar verbonden. De reden daarvan zie ik zelf niet zo, maar ik kom dan ook van de grote stad en dat weet gewoon niet beter. Als voorproefje op de historische motor GP van morgen stond vandaag dan ook de oldtimer tractor centraal en wel met het Drents Kampioenschap Tractorploegen. En vergis u niet, het gaat er absoluut zeer serieus aan toe. Niet alleen op streekniveau of landelijk, maar tot zelfs internationaal  en het wereldkampioenschap aan toe is er de mogelijkheid eeuwige roem te vergaren met het mooiste stukje ploegwerk en het trekken van de meest rechte voren. En dat alles natuurlijk met oldtimer materialen.

Naar expositie oude tractoren

Naar historische motor GP Eext

Naar stilte voor de storm, motor GP Eext

7 thoughts on “En de boer hij ploegde voort, OTMV Drents kampioenschap tractorploegen

    • De expositie van oldtimer tractors en de toertocht waren wel een onderdeel van de motor GP. Maar van de ploegwedstijd heb ik ook nergens een melding kunnen vinden. Het was dat ik het aankondigingsbord bij het veld zag staan. Er was heel weinig publiek, maar ja… als het ook nergens verder aangekondigd wordt…

    • Dan heb ik morgen nog een serie oldtimer tractors voor je, Jan. Er werden er wat tentoongesteld op de motor GP van vandaag. En dat rechte voren trekken is inderdaad vakwerk. Toch deden er nog wat jongeren aan mee ook, erg leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s